Een hard geluid trekt me uit mijn slaap. Geërgerd draai ik me om en hoor gerommel in de woonkamer. Er is iemand in huis! Een rilling schiet door mijn ruggengraat en zet de haren in mijn nek omhoog. Voorzichtig stap ik uit bed en zie dat de deur een stukje open staat. Ik zou toch zweren dat ik hem dicht had gedaan. Als een dief in mijn eigen huis sluip ik erheen en zie door de kier iets bewegen. Mijn hart dreunt in mijn borstkas. Weer dat geluid! Ik durf niet dichter naar de deur te gaan, hij zou wel eens open kunnen… BAM!

Als ik bijkom lig ik op de grond met een bonkend hoofd. In mijn ooghoek zie ik iets uit de kamer schieten. Ik verroer me niet en wacht af. De stilte maakt me onzeker.

Ik verzamel al mijn moed, stap dapper de slaapkamer uit en tref een lege woonkamer aan. Terwijl mijn ogen wennen aan het plotselinge licht, haal ik mijn hand voorzichtig van de schakelaar en kijk rond. De achterdeur staat open. Net als mijn hart zich begint te bedaren, laat het gekraak van de trap hem weer op volle toeren draaien! Angst nagelt me aan de vloer. Ik zoek snel naar een uitweg en kijk recht in twee ogen. Een grote, donkere kop met dikke lippen komt veel te snel op me af. Ik kan niet meer wegduiken. Door de kracht en het gewicht word ik tegen de grond gesmeten.

Het is ochtend en de woonkamer is een puinhoop. De vaas van mijn oma ligt in duigen. In het glas van de kast zie ik dat ik een flinke bult op mijn hoofd heb. Verdrietig begin ik de scherven op te ruimen. Achter me hoor ik geluid. Ik draai me om en de twee ogen kijken me weer aan.
‘Ach jij kon er ook niks aan doen. Welke mafkees gaat er ook midden in de nacht toeteren?’ Bendor kijkt me schuldig aan. Ik leg mijn hand op zijn kop en geef hem een stevige aai.
‘Eigenlijk was het mijn eigen schuld, als ik de kennel dicht had gedaan, was jij nooit van schrik de slaapkamer in gerend en tegen de deur aangesprongen!’ Waarom moest ik ook zo nodig een Deense dog nemen?

Schrijfopdracht: schrijf een spannend verhaal zonder moord, doodslag en bloed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *